TARUS - V Finnjamboree 2004

Etusivu : Uutinen

   På svenska   In English
 Mikä se savu oikein on?

7.11.2003

Monissa lippukunnissa mietitään Tarukselle lähtemisen käytännön järjestelyjä. Lähteekö lippukunnastamme tarpeeksi leiriläisiä savuksi, vai otammeko yhteyttä toisiin lippukuntiin? Kuinka monta johtajaa tarvitsemme savunjohtoon?

Leirillä eletään savuissa lippukunnittain tai yhteistyölippukunnan kanssa. Kaikki lippukunnan jäsenet asuvat savussa.

Lippukunta tai lippukuntayhtymä muodostaa yhteisen ruokakunnan (syö samasta keittiöstä) ja tätä kutsutaan savuksi. Savussa asuu 30-100 partiolaista.

Savun johtajistoon kuuluvat ovat yli 16-vuotiaita. Johtajistoon pitää ja saa nimetä savunjohtaja sekä yksi johtaja jokaista alkavaa kymmentä leiriläistä kohden (leiriläisiin lasketaan vain alle 16-vuotiaat partiolaiset). Savunjohtajan tulee olla täysi-ikäinen. Tämän lisäksi vähintään yhden muista johtajista tulee olla täysi-ikäinen, jos savussa on yli 50 leiriläistä.

Poikkeuksen johtajien määrään tekevät pienet savut: johtajien vähimmäismäärä on aina savunjohtaja + kolme muuta johtajaa.

Myös savun muonittaja/-t kuuluvat savun johtajakiintiöön.

Savun johtajiston tehtäviin kuuluu yleinen savun johtaminen, ruuan tekemisen organisointi. ohjelmissa käyminen leiriläisten kanssa (vähintään yksi johtaja aina mukana ohjelmissa) ja niin edelleen.

Savun varusteista ja kalustosta annetaan tarkemmat ohjeet talven aikana. Pääperiaate on, että savut tuovat kaikki tarvitsemansa varusteet itse leirille ja sieltä pois. Ruoka valmistetaan kaasukeittimillä.


 
Sivun ylälaitaan   SivukarttaSivukartta