TARUS - V Finnjamboree 2004

Etusivu : Uutinen

   På svenska   In English
 Tytti-voittajat saunoivat tiistaina

3.8.2004

Kaikki Tytit Partio-lehdestä löytäneet pääsivät saunaan ja tapasivat pilapiirtäjä Jyrki Vainion.

Syksystä 2003 alkaen Tytti on piiloutui Partioon kuusi kertaa. Jokaisesta kisasta arvottiin viisi voittajaa, joille postitettiin Tarus-avainkaulanauhat. Kaikki Tytit löysi 22 partiolaista. Heidät kaikki palkittiin leirillä tiistaina. Ensin päästiin saunaan ja sitten tavattiin Tatun ja Tytin piirtäjä Jyrki Vainio.

Jyrkiä pyydettiin suunnittelemaan Tarukselle piirroshahmo, joka esiintyisi leirin ennakkomateriaaleissa ja myös muissa leirijulkaisuissa. Kun Jyrki oli ensin piirtänyt poikahahmon, hän havaitsi, että pojan kanssa seikkailemaan tarvitaan tyttö. Ennen Tytti-kisaa piirroshahmojen nimistä järjestettiin yleisökilpailu Tarus-netissä.

Pilapiirtäjä Jyrki oli tavattavissa myös vj-klubilla, missä hän kerto paitsi Tatusta ja Tytistä myös piirtämästään Närhivartio-sarjakuvasta.

Tatussa ja Tytissä näkyy sarjakuvapiirtämisen yleisiä tehokeinoja. Hahmojen ilmeet, eleet ja asennot ovat suuria ja näyttäviä. Tatu on menevä ja vauhdikas, ehkä hieman hölmöilevä partiopoika. Näitä ominaisuuksia vahvistaa Tatun roteva ulkonäkö. Tytti puolestaan näyttää säntillisen nerokkaalta organisoijalta, joka tarvittaessa paikkailee myös Tatun kohelluksia. "Minulle piirtämäni hahmot ovat vain kuvia, joiden taustoista en tiedä juuri mitään. En esimerkiksi tiedä, mitä Tatun väiskin alla on", totesi Jyrki.

Perinteikäs Närhivartio

"Olen piirtänyt Närhivartiota Loisto-suurleiristä lähtien. Olen itse partiolainen ja idea partiosarjakuvasta syntyi omasta vartiostamme", Jyrki kertoi Närhivartion historiasta.

Ensimmäiset Närhivartio-sarjakuvat julkaistiin Loiston leirilehdessä. Tämän jälkeen vartion edesottamuksia on seurattu Partio-lehdessä. Kysymykseen Närhivartio-albumista Jyrki vastasi empien. "Tähän mennessä on julkaistu noin 50 Närhivartio-jaksoa, mutta albumin julkaisemiseksi vartion seikkailuja pitää seurata vielä lisää. Piirtäminen on monivaiheista ja hidasta, koska useat piirtäjät suosivat edelleen perinteisiä välineitä: pullomustetta ja mustekynää."

Jarkko Kosonen/Tarus-lehti ja nettitoimitus


 
Sivun ylälaitaan   SivukarttaSivukartta