TARUS - V Finnjamboree 2004

Etusivu : Uutinen

   På svenska   In English
 Vierailupäivät sujuivat onnistuneesti

2.8.2004

Leirillä kävi lauantaina 8000 ja sunnuntaina 10000 vierailijaa. Lauantaina vieraat osallistuivat leirin palvelupäivään ja sunnuntaiksi pystytettiin markkinat.

Bussijonot virtasivat Olopolin kentälle vierailijoiden saapuessa tapaamaan taruslaisia. Lauantaina vieraat pääsivät osallistumaan leirin palvelupäivään ja sunnuntaina Aarnikratille pystytettiin markkinat. Savuissa moni odotti kuivaa saapasparia ja lämmintä halausta saapuvaksi.

Taruksen vierailupäivät sujuivat onnistuneesti ja sääkin parani sopivasti viikonlopuksi. Kiitosta vierailijoille voidaan antaa ainakin asianmukaisesta pukeutumisesta: Sadetakit ja kunnolliset kengät oli muistettu pukea päälle. Lisäksi vanhemmat tiesivät hyvin partiolaistensa alaleirit ja savunumerot.

Vieraiden saapuminen leirille ei vielä lauantaina sujunut täysin ongelmitta, sillä sateiden takia peltoparkkeja ei voitu käyttää. "Lauantai oli ikään kuin kenraaliharjoitus sunnuntaita varten", vierailupäivän mestari Tuula "Tuuti" Ihamäki myöntää, mutta lisää sunnuntain liikennejärjestelyjen sujuneen loistavasti.

Vierailupäivät oiva piristysruiske

Savuissa vierailupäivät näkyivät ennen kaikkea ylimääräisenä vipinänä, mutta savunjohtajat Nora ja Kiira kiistivät vanhempien häirinneen normaalia savuelämää. Molemmissa savuissa oli vierailupäivän jälkeen varsin reippaat tunnelmat eikä kukaan tuntunut potevan koti-ikävää. "Leiriläisillä on mahdoton tsemppi päällä", Meripei-savun johtaja Nora kehaisee poppootaan.

Leiriläisten Jaakon ja Santran mielestä "vanhempien näkeminen oli ihan kivaa". Vanhemmat olivat tuoneet molemmille kuivia vaatteita ja karkkia, lisäksi likaiset ja märät vaatteet oli viety pois. Sekä Jaakko että Santra sanovat jaksavansa hyvin leirin loppuun asti. "Vielä ei edes tee mieli lähteä kotiin", Jaakko kertoo.

Marianne Lindgren, Satu Lehtniemi, Irene Mattila / TauluTaruksesta ja Tarus-lehdestä muokannut nettitoimitus
kuva: Niko Blomberg


 
Sivun ylälaitaan   SivukarttaSivukartta