TARUS - V Finnjamboree 2004

Etusivu : Uutinen

   På svenska   In English
 Ystävyyttä yli Itämeren

1.8.2004

By Baltikum -projekti on koonnut 76 partiolaista Itämeren ympäriltä Tarukselle.

By Baltikum -projekti on koonnut 76 partiolaista Itämeren ympäriltä Tarukselle. Ensimmäisen kerran Itämeren partiolaiset kokoontuivat jo Loistolla 1996 ja sen jälkeen leirejä on pidetty Puolassa, Kaliningradissa, Venäjällä ja Ruotsissa.

Idea Itämeri-kylästä on alun perin yhdysvaltalaisen Kenneth Schneiderin päästä, mutta hän ei valitettavasti ole päässyt Tarukselle. Ensi kesänä on vuorossa Tanska. Projektin tarkoitus on koota yhteen partiolaisia Itämeren maista ja rakentaa ystävyyttä yli rajojen.

"Kestäviä ystävyyssuhteita onkin syntynyt erimaalaisten partiolaisten välillä", kertoo Pauliina Paananen Jyväskylän Versoista. Yhteistyö on muutenkin sujunut hyvin.

"Ennen Tarusta pidimme yhteyttä lähinnä sähköpostitse ja nyt täällä paikan päällä olemme muodostaneet sekavartioita yli kansallisuusrajojen. Yhteisenä kielenä meillä on englanti. Jotkut virolaiset ymmärtävät myös suomea. Samassa savussa asuvat ruotsalaiset yrittävät pysyä perässä, Pauliina nauraa.

Teretulemast Soome, Mariana!

16-vuotias Mariana Mutso Haapsalun lippukunnasta on ensimmäisellä By Baltikum -leirillään. Hän kiittelee Tarusta lyhyen kokemuksensa perusteella.

"Pidän tästä ympäristöstä, paikka on todellakin hieno. On kivaa, että täällä on paljon ihmisiä", 7-vuotiaasta asti partiossa ollut Mariana kertoo.

Taruksen organisaatio sen sijaan kerää sekä risuja että ruusuja. "Johtajat ovat hyviä, mutta tieto ei aina kulje kunnolla. Ruoka maistuu mainiolta."

By Baltikum -projektin tavoitteetkin ovat täyttymässä. "Olen saanut ystäviä kiinalaisista ja englantilaisista partiolaisista suomalaisten lisäksi. Uskon, että olen ensi vuonna Tanskassa mukana. Ainakin toivon kovasti niin!"

Mariana tuli Suomeen ensimmäiselle suurleirilleen.

Aura Yli-Savola / Tarus-lehdestä muokannut nettitoimitus
kuva: Sami Tarkiainen


 
Sivun ylälaitaan   SivukarttaSivukartta