TARUS - V Finnjamboree 2004

Etusivu : Uutinen

   På svenska   In English
 Ihanteellinen ilta nuotiolla

1.8.2004

Taruslaiset saivat viettää lauantai-illan suurta iltanuotiota Tatun ja Tytin seurassa. Spektaakkelimainen ohjelma tarjosi naurua ja viihdettä leiriläisille.

Eilisiltana leirin savut loistivat tyhjyyttään. Kahdettoista tuhannet jalanjäljet johtivat metsän siimekseen Uitto-alaleirin taakse, mistä kantautui yhteen ääneen huuto: "Ole valmis!"

Taruslaiset saivat viettää lauantai-illan suurta iltanuotiota Tatun ja Tytin seurassa. Spektaakkelimainen ohjelma tarjosi naurua ja viihdettä leiriläisille, mutta tarkkaavaisimmat löysivät juontajakaksikon toilailuista tuttuja lausahduksia. Krissen sekoittaessa vastuut ja velvollisuudet vatsoihin ja vetoketjuihin moni partiolainen tunnisti illan teeman partioihanteet.

Taidokasta teatteria

Suuren iltanuotion lavalla nähtiin kirjava joukko tuttuja ja tuntemattomia hahmoja, mutta yhteistä kaikille oli säteilevä karisma. Salaisuus taitavan toteutuksen takana on kokemus.

"Meillä on lippukunnassamme kymmenen vuoden kesäteatteriperinne", nauraa nuotion käsikirjoittaja Mari Piikkiön Tammipartiosta. Ohjelmasta löytyi riehakkaita, tunnelmallisia ja huvittavia osuuksia, joiden Mari kertoi seuraavan teatterissa noudatettavaa draaman kaarta.

Iltanuotiomestari Leevi Parsaman keksimät piikkiöläiset saivat lavalle seurakseen konkaribändin, jonka keulakuva Toni Nuotio muistetaan twistaavasta meiningistä Idols-kilvassa. Neljälle musiikkimiehelle ensimmäinen yhteissoitto ei tuottanut ongelmia. "Partiojuhlan tunnelma palkitsee vanhankin tekijän", kertoi leirilaulun toinen säveltäjä Risto Pahlama koskettimien takaa.

Loppuhuipennus yhdisti leirin

Liput liehuivat Tatun ja Tytin pyynnöstä eri kansallisuuksien väreissä ja ystävyyttä yli rajojen juhlistettiin kosovolaisvieraiden kynttilänliekin valossa laulamalla tuttu Auld lang syne, johon saattoivat yhtyä kaikki leiriläiset kansallisuudesta riippumatta. "Kyllä siinä kynttilöiden syttyessä tunnelma herkistyi", huokaisi Toni basson varresta.

Hilla Rudanko / Tarus-lehden jutusta muokannut nettitoimitus
kuva: Juho Holopainen


 
Sivun ylälaitaan   SivukarttaSivukartta