TARUS - V Finnjamboree 2004

Etusivu : Uutinen

   På svenska   In English
 Sisukasta toimintaa Taruksella

31.7.2004

Sisu- eli vammaispartiolaisilla on mukailtua Tarus-ohjelmaa ja sisuille soveltuvat puitteet.

Taruksella Stockenin alaleiriin on perustettu sisusavu, jonka vahvuus tällä hetkellä on 78 partiolaista. Heistä 28 on johtajia ja avustajia. Lauantaina ensimmäinen porukka sisuista lähtee kotiin, ja toinen osa saapuu leirille. Sisusavun tarkoituksena oli luoda sellaiset puitteet, että leirillä olo onnistuisi myös sisuille. Esimerkiksi pyörätuolissa olijoita varten on hankittu taloteltta.

Vaikka olosuhteet onkin tehty sisujen tarpeiden mukaisiksi, Taruksella velloneet rankkasateet pakottivat sisut yöpymään sisätiloihin, läheiseen leirikeskukseen. Sisusavun johtaja Pekka "Upi" Uurto pitää päätöstä järkevänä, koska ei haluttu ottaa turhia riskejä. Bussit kuljettavat sisut aamuisin leirialueelle, jossa he osallistuvat omaan sisuohjelmaansa. Sisuohjelma mukailee Taruksen ohjelmalaaksojen toimintaa mukautetusti. Esimerkiksi Partiovyö-pisteessä ollaan useampana päivänä peräkkäin.

Taruksella järjestettiin myös sisujohtajien tapaaminen. Tapaamisessa keskusteltiin lähinnä siitä, millaisia ihmisiä sisujohtajiksi valikoituu, ja miten erilaisia taustoja ohjaajilla on. Yhdestä asiasta oltiin kuitenkin yhtä mieltä: sisupartioinnissa kaikilla on iloinen asenne ja elämästä otetaan ilo irti. "Aurinkoinen sää on korvien välissä", Upi muistuttaa.

Marianne Lindgren / TauluTaruksen jutusta muokannut nettitoimitus


 
Sivun ylälaitaan   SivukarttaSivukartta