TARUS - V Finnjamboree 2004

Etusivu : Uutinen

   På svenska   In English
 Tänään on Taruksen palvelupäivä

31.7.2004

Taruksen palvelupäivä toteutetaan yhteistyössä StoraEnson, Unicefin Itä-Hämeen metsänhoitoyhdistyksen ja Padasjoen kunnan kanssa. Myös vieraat pääsevät osallistumaan.

Palveluprojektit ovat kuuluneet partiotoimintaan jo kauan. Partiolaisia osallistuu aina iso joukko yhteen projektiin, joten yhdelle ihmiselle ei tule kovin isoa urakkaa.

Pönttöjen avulla kouluun

Yksi projekteista on linnunpönttöjen rakentaminen. Lauantaipäivän aikana on tarkoitus rakentaa kaksituhatta linnunpönttöä. StoraEnso maksaa näistä pöntöistä, ja rahat toimitetaan Unicefille. Myös vierailijat pääsevät osallistumaan linnunpönttöjen rakentamiseen.

Rahat käytetään kehitysmaiden koulutuksen tukemiseen eli rakentamalla linnunpönttöjä autamme kehitysmaiden lapsia pääsemään kouluun. Maailmassa on noin 700 miljoonaa ala-asteikäistä lasta, joista yli sata miljoonaa ei voi käydä koulua.

Puu per pari

Yhteistyössä Itä-Hämeen metsänhoitoyhdistyksen kanssa istutetaan puita. Tavoite on, että leiriläiset istuttavat pareittain yhden taimen. Näin autetaan luontoa, jotta se säilyisi myös tulevaisuudessa kauniina ja hyvinvoivana.

Apua kunnalle

Kolmas projekti on talkootyö yhdessä Padasjoen kunnan kanssa. Partiolaiset menevät auttamaan muun muassa kunnostus-, siivous- ja raivaustöissä. Tämä projekti koskee noin sataa leiriläistä.

Laura Holm / Tarus-lehden jutusta muokannut nettitoimitus


 
Sivun ylälaitaan   SivukarttaSivukartta