TARUS - V Finnjamboree 2004

Etusivu : Uutinen

   På svenska   In English
 Leiriläiset edustavat ainakin 26 eri kansallisuutta

23.6.2004

Kauimmaiset tulevat Uudesta-Seelannista ja Thaimaasta, ainoana Afrikan maana Tarukselle osallistuu Mosambik. Iloisena yllätyksenä mukana myös Kosovo.

- Vähän alkaa jo jännittää, kertoo Taruksen kansainvälisyydestä vastaava johtaja Elli Koistinen.

Ja miksei jännittäisi – yli tuhannen ulkomaisen vieraan osallistuminen suomalaiselle metsäleirille ei olekaan ihan pikku juttu. Takana on satoja työtunteja, kielillä puhumista, kokouksia, yhteydenottoja ja kulttuurimuurien ylittämisiä. Ellin lisäksi Taruksen kansainvälisyydestä huolehtii noin 120 muuta palvelutehtävässä olevaa, joiden kaikkien pomo Elli on. Esimerkiksi jokaisesta alaleiristä löytyy oma kv-vastaavansa.

- Yli tuhat tulee ihan varmasti, joo. Luku tietenkin pikkasen vielä elää, mutta yksi leirin kansainvälisyydelle asetettu tavoite on siis nyt ylitetty, huokaa Elli onnellisena.

Muut tavoitteet ovatkin sitten hieman vaikeammasti mitattavia, niiden täyttymisen näkee vasta leirin aikana ja sen jälkeen. Ja mikä tärkeintä: niiden toteutumiseen voi jokainen leiriläinen vaikuttaa!

Kuvateksti: Myös edellisellä suurleirillä, Loistolla, kansainväliset vieraat näkyivät leirin arjessa. (Kuva: SP / Loisto-arkisto)

Suurin osa Euroopasta

Taruksen lipputankoihin nousee näillä näkymin Suomen lipun lisäksi 25 muun maan lippua. Suurin osa ulkomaisista vieraistamme on eurooppalaisia, mutta mukaan mahtuu leiriläisiä jokaisesta maanosasta. Partio on maailman kansainvälisimpiä harrastuksia, ja Taruksella kansainvälisyyttä pääsee jokainen osallistuja kokeilemaan ihan aidosti ja konkreettisesti. Tämä tietysti on ollut tekijöiden tarkoituskin.

Kauimmaiset vieraat tulevat Uudesta-Seelannista, lähimmät Ruotsista ja Virosta. Ainoana Afrikan maana edustettuna on Mosambik, josta leirille saadaan kuusi tyttöpartiolaista. Iloisena yllätyksenä leirintekijät pitävät edustusta Kosovosta, jossa suomalaisten rauhanturvaajien aloittama partiotoiminta kantaa hedelmää kolmen albaanin ja kolmen serbin leirijoukkueena.

235 ulkomaalaista vierasta osallistuu ennen leiriä tai sen jälkeen perhevierailuun suomalaisessa perheessä. Tällainen ”Home Hospitality” eli HH on kansainvälinen partiotapa ja ollut käytössä jokaisella suomalaisella Finnjamboreella (Karelia 79, Miilu 85, Tervas 90, Loisto 96).

Lue myös aikaisemmat Tarus-Netin uutiset:

Tietoa HH-sijoituksista
Haluatko ulkomaisen vieraan..?
Welcome to Tarus
Finnjamboreet vuodesta 1979

TIEDOTUS/TH


 
Sivun ylälaitaan   SivukarttaSivukartta