TARUS - V Finnjamboree 2004

Etusivu : Alaleirit : Uitto

   På svenska   In English
 



Uitto

Uitto - kodikas alaleiri

Uitto tuo varmasti monelle mieleen reippaat tukkilaiset laskemassa koskea ja vanhat suomifilmit. Todellisuudessa Uitto oli kovaa työtä ja tärkeä osa suomalaista metsäteollisuutta.

Uitto tarkoittaa tukkien kuljettamista vain virtaavan veden ja ihmisvoiman avulla. Uiton onnistuminen vaatii huolellista valmistautumista ja hyvää yhteistyötä. Uitto pitää aloittaa oikeaan aikaan. Tukit pitää laskea virtaan, kun väylässä on riittävästi vettä. Jos vettä on liian vähän tukit juuttuvat mataliin koskiin ja kivikkoihin.

Uittoa varten väylää pitää parannella uittorakennelmilla. Puomituksilla ohjataan suman kulkua väylässä, otvituksilla estetään tukkien takertuminen kapean väylän rantoihin ja kossituksilla nostetaan väylän vedenpintaa matalissa kohdissa. Rakennelmat ovat yksinkertaisia, mutta niiden tehokas käyttö vaatii taitoa. Hyvän väylän ja rakennelmien lisäksi tarvitaan osaava ja ahkera uittoporukka jouduttamaan ja valvomaan suman kulkua. Uitto ei onnistu ilman uittolaisia ja hyvää yhteishenkeä.

Uitto on kovaa työtä, mutta uittoperinteistä löytyy myös mukavaa ajanvietettä. Uiton vapaahetkinä kokeillaan koskenlaskua, sestomista, sumajuoksua, tukin rullaamista ja puomilla juoksua. Joku ehkä uskaltaa jopa yrittää tukkilaisvalan suorittamista. Taruksellakin Uitto onnistuu huolellisen valmistautumisen ja hyvän yhteistyön ansiosta.

Uitto on kodikas alaleiri. Uitosta on jokaisen savun ja leiriläisen hyvä lähteä seikkailemaan Taruksen sykkeeseen. Seikkailun jälkeen on hyvä palata turvalliseen, rauhalliseen ja hyväntuuliseen Uittoon keräämään voimia seuraavaa päivää varten. Uitossa on kavereita ja hyvä yhteishenki, mielenkiintoista tekemistä ja elämyksiä, joustavuutta ja palveluhenkeä.

Uitossa on kaikki kohdallaan.

Tervetuloa Uittoon!

Kaikkien uittolaisten puolesta

Raku
alaleirinjohtaja

Alaleirinjohtaja

Uiton alaleirinjohtaja vastaa koko alaleirin kaikesta toiminnasta apunaan mestarit, kympit ja tiimiläiset.

Raku Hautamäki

Huoltomestari

Uiton huoltomestari vastaa alaleirin huollon eli hygienian, turvan ja kahvilan asioista varmistamalla niille hyvät toimintaedellytykset.

Samuli Karhu

Tekniikkamestari

Uiton tekniikkamestari huolehtii yhdessä tiiminsä kanssa alaleirin rakennelmista, vedestä ja sähköstä sekä muista vastaan tulevista teknisistä haasteista.

Vesa Pellinen

Muonamestari

Uiton muonamestarin päätehtävinä on ruokatarvikkeiden jaon ja riittävyyden koordinoiminen alaleirin savuihin sekä staabin muonituksen järjestäminen.

Katja Karjaluoto

Toimistomestari

Uiton toimistomestari vastaa alaleirin toimistopalveluista sekä viestinnästä apunaan kv-kymppi ja toimistotiimi.

Piia Huikuri

Ohjelmamestari

Uiton ohjelmamestari vastaa kaikesta alaleirissä tapahtuvasta ohjelmasta, kuten savun illoista ja alaleirin iltanuotiosta.

Tatu Pellinen



 
Sivun ylälaitaan   SivukarttaSivukartta