TARUS - V Finnjamboree 2004

Etusivu : Alaleirit : Justeeri

   På svenska   In English
 Justeeri

Mikä on Justeeri?

"Kuulostaapa tutulta sanalta, mitäs se nyt tarkoittikaan?", saattaa moni pohtia. Justeeri on entisaikojen kahden hengen voimin liikuteltava tukkisaha. Mutta ennen kaikkea Justeeri on lähes kahden tuhannen ympäri maailmaa Padasjoelle ensi kesänä saapuvan partiolaisen alaleiri.

Mistä Justeeri koostuu?

Savut, jotka muodostetaan lippukunnista, ovat tietysti Justeerin tärkein voimavara, sillä ei ole olemassa leiriä ilman leiriläisiä. Savut ovat tiiviissä ryhmityksessä maastossa, joten uusia tuttavuuksia ei tarvitse lähteä kaukaa etsimään.

Ohjelmaa leirillä riittää, suuri osa kaikille yhteistä, mutta terävän säväyksen antaa Justeerin oma osuus. Löytyy alaleirin yhteistä iltaa, savuille tekemistä ja monta pientä, ja suurta, yllätystä.

Ruoka maistuu varmasti vauhdikkaan ohjelman jälkeen. Sitä varten Justeerin savuja odottaa valmiiksi viilatut reseptit ja tonneittain raaka-aineita, joista valmistuu savuissa aitoa ja maukasta leiriruokaa.

Kahvi ja munkki onkin tällä välin jo odottamassa Justeerin kahvilassa, joka tarjoaa viihtyisän paikan hieman levähtää. Eikä valikoima jää ainoastaan pelkkään pullaan, ja vielä lisäksi löytyy muutama huolellisesti justeerattu erikoistuote, joita et muualta saa.

Viihdettä on vuorossa kahvilan ohjelmalavalla kun vatsa on saatu täytettyä. Luvassa partiohenkistä ohjelmaa laidasta laitaan. Ja mikäli itseltäsi onnistuu laulu, tanssi tai vaikka sahan soitto, niin estradi on sinun!

Pulmia saattaa tulla puolentoista leiriviikon aikana eteen, mutta ei hätää, Justeerin keskellä sijaitseva infopiste auttaa. Olit sitten leiriläinen, työtehtävissä tai savunjohtaja, vastaus löytyy kielellä kuin kielellä.

Miltä se Justeeri näyttää?Kuka Justeeria liikuttaa?

Justeerin kimpussa Minna, Maija, Ilkka, Janne, Juha, Matti; Kim, Mari ja yli 40 muuta innokasta partiolaista.


 
Sivun ylälaitaan   SivukarttaSivukartta