TARUS - V Finnjamboree 2004

Etusivu : Alaleirit : Kulo

   På svenska   In English
 Kulo

Kulotus

Kulottaminen merkitsee metsän tai muun maa-alueen polttamista. Aiemmin se on ollut tavallista ja ennen peltojen raivausten yhteydessä suoritettiin myös kulottaminen. Kulottaessa metsän palamista hallitaan ja sen vaikutusta säädellään ja kulkua rajataan. Kulotus on luonnonmukainen tapa uudistaa. Uuden metsän kasvu edistyy kuloalueilla, kun heinät ja vesat vähentyvät. Kulotus vähentää myös maaperän happamuutta ja vapauttaa ravinteita.

Suomessa metsien kulottaminen on 1960-luvun jälkeen hiipunut harvinaiseksi hoitokeinoksi. Vielä 1950 - ja 1960-luvuilla kulotusalat olivat kymmeniä tuhansia hehtaareita vuodessa, mutta 1980- ja 1990-luvuilla kulotuksella hoidettujen alueiden pinta-alat ovat laskeneet huomattavasti. Palamisella on kuitenkin kiistaton metsää uudistava vaikutus.

Kulotus parantaa maan ravinnetaloutta jopa kymmeniksi vuosiksi. Paikoilta löydetään myös vanhan metsän vaateliaita lajeja. Hyvin monipuolinen määrä hyönteisiä, kasveja ja sieniä hyötyy tulen vaikutuksista.

Alaleirimme alueella tapahtuu

Kahvilamme teemana on joulu. Näyttävässä kahvilassamme voit Kulon alaleirinjohtaja Tuomo Pesonen (kuva: Tuomo Pesonen)tavata tietenkin itse joulupukin, juoda glögiä sekä syödä jouluisia pipareita. Kahvilassa esiintyy myös trubaduuri sekä The Scout Brothers -yhtye. Lisäksi vj-klubi pysähtyy illaksi Kulon kahvilaan.

Alaleirin alueella olevalla Kulo-aukiolla alaleirissämme asuvilla on mahdollisuus osallistua mm. taontapajaan. Ammattitaitoisen sepän ohjauksessa Kulolaiset voivat takoa itselleen pienimuotoisen tarve-esineen.

Kulossa asuu partiolaisia ympäri suomea sekä vieraanamme on kymmeniä kansainvälisiä partiolaisia. Taruksen aikana Kulossa asuvat leiriläiset pääsevät savunsa kanssa treffeille toiseen Kulossa asuvaan savuun.

Kuvassa alaleirinjohtaja Tuomo Pesonen (kuva: Tuomo Pesonen)


 
Sivun ylälaitaan   SivukarttaSivukartta