TARUS - V Finnjamboree 2004

Etusivu : Alaleirit

   På svenska   In English
 Alaleirit

Tarus jakautui seitsemään alaleiriin, johon kuhunkin majoittuu noin 1600 leiriläistä. Alaleirien nimet – Kulo, Uitto, Justeeri, Patikka, Korpi, Stocken ja Savotta – ovat metsään ja suomalaiseen metsätyöhän liittyviä asioita.

Savut oli jaettu alaleireihin ilman piirirajoja. Kaikissa alaleireissä oli savuja lähes kaikista piireistä eri puolilta Suomea. Ulkomaalaiset leiriläiset jakaantuivat myös mahdollisimman tasaisesti eri alaleireihin.

Patikka-alaleirin alueella sijaitsi myös perheleiri Lastu, jossa voivat majoittua leirillä työtehtävissä toimivien partiolaisten perheet.

Stocken-alaleirissä sijaitsi Taruksen sisusavu.

Leirialueen kartasta näet alaleirien sijainnin ja savujaosta näet missä alaleirissä oma savusi oli!

Mistä nimet tulivat?

Alaleirit olivat saaneet nimensä leirialueen historian mukaan. Metsätaloudella on alueella vahvat ja vankat perinteet, metsän merkitys ihmisten elämässä on vuosisatojen ajan ollut tärkeä. Alaleirien nimet muodostavat metsän elinkaaren "ketjun " ja luovat yhteyden historian ja nykypäivän väliin.

Metsän uudistaminen voi tapahtua monella tavalla. KULOttamalla eli metsää polttamalla saadaan maapohjan ravinteeet säilymään ja palosta syntyvästä tuhkasta ravinnerikasta maaperän "lannoitetta ". Kulon jälkeen alueelle alkaa kasvaa uusi metsä, josta huolellisella metsänhoidolla saadaan komea KORPI-kuusikko. Metsässä on aika ajoin hyvä tehdä SAVOTTAa, jotta kasvu etenee tehokkaasti.

Ennen vanhaan metsätyömaan tärkein työväline oli JUSTEERI, kahden miehen käyttämä suuri saha, jolla kaatuivat suurimmatkin puut. Savotassa kaadetut kookkaimmat puut, tukit, kuljetettiin vesiteitse eteenpäin jalostettaviksi. STOCKEN saattoi kulkea vesiteitse pitkiäkin matkoja, UITTOmatkoilla saatettiin välillä nähdä jännittäviä ja huimiakin tukkilaissuorituksia. Sahoilla puista tehtiin monenlaista sahatavaraa, mm. PATIKKAa, kirvesmiesten nimittämää "kakkosnelosta ". Näitä sahatuotteita eteenpäin työstettäessä syntyy taitavien tekijöiden käsissä varmasti LASTUja.


 
Sivun ylälaitaan   SivukarttaSivukartta