TARUS - V Finnjamboree 2004

Etusivu : Tarus UKK : Lippukunnalle : Savun koko

   På svenska   In English
 Savun koko

Leirillä eletään savuissa lippukunnittain tai yhteistyölippukunnan kanssa. Kaikki lippukunnan jäsenet asuvat savussa.

Lippukunta tai lippukuntayhtymä muodostaa yhteisen ruokakunnan (syö samasta keittiöstä) ja tätä kutsutaan savuksi. Savussa asuu 30-100 partiolaista.

Yhteistyölippukunnat voivat muodostaa savun yhdessä, kunhan koko pysyy 30-100 partiolaisen rajoissa. Yhteistyölippukunta tulee löytää itse, mutta piiriltä tai Tarus-toimistolta voi kysyä siihen apua, jos yhteistyölippukuntaa ei muuten löydy. Tammikuussa täytettävässä lomakkeessa kysytään myös yhteistyölippukuntia, sitä ennen tietoa ei tarvitse ilmoittaa.

Savun johtajistoon kuuluvat ovat yli 16-vuotiaita. Johtajistoon pitää ja saa nimetä savunjohtaja sekä yksi johtaja jokaista alkavaa kymmentä leiriläistä kohden (leiriläisiin lasketaan vain alle 16-vuotiaat partiolaiset). Savunjohtajan tulee olla täysi-ikäinen. Tämän lisäksi vähintään yhden muista johtajista tulee olla täysi-ikäinen, jos savussa on yli 50 leiriläistä.

Poikkeuksen johtajien määrään tekevät pienet savut: johtajien vähimmäismäärä on aina savunjohtaja + kolme muuta johtajaa.

Myös savun muonittaja/-t kuuluvat savun johtajakiintiöön.

Savun johtajiston tehtäviin kuuluu yleinen savun johtaminen, ruuan tekemisen organisointi. Ohjelmissa käyminen leiriläisten kanssa (vähintään yksi johtaja aina mukana ohjelmissa) ja niin edelleen.

Savut tuovat kaikki tarvitsemansa varusteet (varustelistasta löytyy tarkempaa tietoa) itse leirille ja sieltä pois. Ruoka valmistetaan kaasukeittimillä.


 
Sivun ylälaitaan   SivukarttaSivukartta