TARUS - V Finnjamboree 2004

Etusivu : Press - Media : Lehdistötiedotteet : Tiedote 31.7.04

   På svenska   In English
 Kesän reippaimmat markkinat Padasjoella

Sunnuntaina Tarus-leirin vierailupäivän tuhannet osallistujat pääsevät mukaan todelliseen markkinahumuun. Partiolaisten kirjavat myyntikojut täyttävät Taruksen pääkadun Aarnikratin. Partiolaiset ovat valmistelleet kojujaan jo hyvissä ajoin ennen leiriä. Lippukunnat, vartiot ja muut partioryhmät ovat saaneet markkinoiden valmistelussa varsin vapaat kädet.

Leirivieras löytää Aarnikratin varrelta niin hennatatuointeja kuin hauskan jukeboxinkin, jonka kappaleita laulutaitoiset partiolaiset tulkitsevat reippaalla otteella. Myös niskahieronta ja jalkakylpy saattavat muodostua suosituiksi pisteiksi. Yksi tuote tai palvelus on yhden Tarua-setelin arvoinen. Tarua-seteli on markkinoiden virallinen valuutta. Seteleitä voi ostaa vaihtopisteistä puolen euron hintaan. ”Partiolaisia on houkuteltu keksimään mitä mojovampia myynti-ideoita palkinnoilla. Tietenkin myös parhaiten myynyt ryhmä palkitaan”, Annukka Helander, yksi vierailupäivän ohjelman suunnittelijoista kertoo.

Markkinoiden koko tuotto menee hyväntekeväisyyteen

”Padasjokea lähellä sijaitsevan Evon ja Hämeen Ammattikorkeakoulun kanssa on tehty yhteistyötä jo ennen leiriä. Ammattikorkeakoulun Esteettä metsään -hanke onkin oiva kohde, jonne markkinoiden tuotot voidaan ohjata”, Helander kertoo.

Esteettä metsään -hanke kehittää liikuntarajoitteisten ulkoilijoiden mahdollisuuksia liikkua ja nauttia luonnon tarjoamista elämyksistä ja toiminnasta. Vierailupäivän markkinoiden arvioitu tuotto on 8 000 Tarua-seteliä eli 4 000 euroa.

Vierailupäivän ohjelma ei jää markkinoihin. Aamu alkaa partiomessulla. Padasjoen metsissä käydään iltapäivällä myös Suomen Partiolaisten suunnistusmestaruuskilpailut. Kilpailuun osallistuu ennätyksellisen suuri joukko partiolaisia. Yksilösarjojen mestaruuksista kisaa muutama sata partiolaista, ja viestisarjan mitalia tavoittelee 35 joukkuetta. Sunnuntaina lava on myös vapaa partiobändeille.


 
Sivun ylälaitaan   SivukarttaSivukartta