TARUS - V Finnjamboree 2004

Etusivu : Press - Media : Lehdistötiedotteet : Tiedote 29.7.04

   På svenska   In English
 Vanhemmat huomio! Tarus-leirillä sateista, mutta kaikki hyvin

Viime päivien rankkasateet ovat kastelleet partiolaisia tehokkaasti Padasjoella Suomen Partiolaiset ry:n Tarus-suurleirillä. Sateesta huolimatta leirin ohjelma toimii normaalisti.

Torstaina iltapäivällä kahdelta avautuivat ohjelmapisteet: Melonta, Olopoli, Molskis loiskis, Retkisaha, Suunnistus, Partiovyö, Retkeily ja Partioaate. Ensimmäiset leiriläiset lähtivät yön yli kestävälle vaellukselle eli haikille.

Sateen vuoksi leirialueelle on hankittu suuria kuivatustelttoja ja lämpöpuhaltimia. Leirimarketti avataan vasta, kun suurimmat sateet heltiävät; siihen asti sekin toimii kuivatustelttana. Leiriläiset asuvat savuissa eli muonituskunnissa. Savut ovat tuoneet mukanaan puolijoukkuetelttoja ja puulämmitteisiä kamiinoita, kuten aina partioleirille, jotka Suomessa lähes poikkeuksetta sijaitsevat metsässä. Kuivausteltoissa leiriläiset kuivattavat varusteitaan.

Kaikissa savuissa on myös muovikatteinen ruokailukatos, johon on rakennettu leiripöydät ruokailua varten. Leirin ruokahuolto toimii moitteetta, ennakkosuunnitelmien mukaisesti. Juomavesi on puhdasta ja jätehuolto toimii. Huoltoreitit eivät ole liian pehmeitä huoltoajoneuvoille.

Kaikki leiriläiset ja leirillä työskentelevät yöpyvät teltoissa. Telttojen ympärille on kaivettu ojia ja leirialuetta on ojitettu lapioiden ja kaivinkoneiden avulla. Kaksi savua on siirretty kuivempaan paikkaan. Lisäksi 65 sisupartiolaisista eli vammaispartiolaisista on majoitettu ennakkosuunnitelmista poiketen läheiseen Padasjoen seurakunnan leirikeskukseen. He viettävät päivät leirillä osallistuen leirin ohjelmaan. Leirin toiminnasta vastaa 4 000 palvelutehtävissä toimivaa yli 16-vuotiasta partiolaista.

Tähän tiedotteeseen liittyvän kuvan löydät osoitteesta:

www.partio.fi/tarus -> Press-Media -> Kuvia lehdistölle

Lisätietoja

Tarus on Suomen Partiolaisten 5. kansainvälinen suurleiri. Edellinen suurleiri, Loisto, järjestettiin Hangossa vuonna 1996. Suomen Partiolaiset - Finlands Scouter ry on maamme suurin nuorisojärjestö, johon kuuluu yli 75 000 jäsentä. Lisätietoja Tarus-leiristä löytyy osoitteesta www.partio.fi/tarus.


 
Sivun ylälaitaan   SivukarttaSivukartta