TARUS - V Finnjamboree 2004

Etusivu : Oheismateriaali : Presidentin tervehdys

   På svenska   In English
 TASAVALLAN PRESIDENTIN TERVEHDYS

Mielekäs harrastus on merkittävä nuorten hyvinvointiin vaikuttava asia. Partioharrastus tarjoaa monipuolisen ja turvallisen ympäristön harjoitella yhdessä toimimista ja toisten huomioon ottamista. Partiossa jokainen voi omista lähtökohdistaan ponnistaen kasvaa ja kehittyä itsenäiseksi ja vastuuntuntoiseksi yhteiskunnan jäseneksi.

Partiolaiset tunnetaan luonnossa elämisen taidoistaan ja nokkeluudestaan selvitä käytännön ongelmista. Tarus-suurleiri on taidonnäyte partiolaisten monipuolisesta osaamisesta. Taruksella leiritaidot karttuvat edelleen kotoisasti vartioissa toimien.

Partioliikkeen perustajan Robert Baden-Powellin keskeinen luomus lähes 100 vuotta sitten oli juuri vartiojärjestelmä. Siinä nuoret pienissä ryhmissä toimien kantavat itse vastuuta toiminnastaan. Tämä oli aikanaan uusi rohkea näkemys, jota ei koskaan aikaisemmin ollut sovellettu nuorisojärjestöissä.

Taruksella te leiriläiset voitte myös konkreettisesti kokea kuuluvanne suureen kansainväliseen ja monikulttuuriseen partioperheeseen. Osallistuuhan leirille ennätyksellisen suuri joukko eri puolilta maailmaa kotoisin olevia partiolaisia. Monikulttuurisuuden ja kansainvälisyyden ymmärtäminen edistää suvaitsevaisuutta, maailmanrauhaa ja solidaarisuutta vähempiosaisia kohtaan sekä tasa-arvoisuus-periaatteen noudattamista jokapäiväisessä elämässämme. Tarus on oivallinen mahdollisuus rakentaa ystävyyttä yli rajojen.

Toivotan teille onnellista ja menestyksekästä leiriä – Matkalla metsään!

Tarja Halonen
Tasavallan presidentti


 
Sivun ylälaitaan   SivukarttaSivukartta