TARUS - V Finnjamboree 2004

Etusivu : Press - Media : Lehdistötiedotteet : Tiedote 26.7.04

   På svenska   In English
 Matkalla metsään — 12 000 partiolaista saapuu Tarus-leirille keskiviikkona

Kauan valmisteltu partiolaisten Tarus-suurleiri alkaa keskiviikkona 28.7. Huomenna tiistaina 27.7. Taruksen rakennusleirillä vietetään suuria harjannostajaisia, kun yleiset ja yhteiset rakennelmat siltoineen, sairaaloineen ja saunoineen ovat vihdoin valmiita ottamaan monituhatpäisen partiokansan vastaan. Metsään nousevasta telttakaupungista tulee yhdeksäksi päiväksi koti yli 12 000:lle partiolaiselle. Tekemistä suurleirillä riittää kaikille aamusta iltaan ja ikimuistettavina jäävät varmasti mieleen myös koko leirin yhteiset ohjelmat.

Keskiviikon aikana sadat linja-autot matkaavat Padasjoelle kyyditen mukanaan tuhansia partiolaisia suurleiri Tarukselle. Liikenneruuhkilta tuskin vältytään Padasjoen suunnalla, vaikka satojen linja-autojen saapumisajat ovat tarkasti aikataulutetut.

Taruksen ensimmäinen yhteinen ilta keskiviikkona 28.7. kokoaa kaikkiaan yli 12 000 partiolaista yhteen elämyksellisten avajaisten merkeissä. Suuria elämyksiä leirin aikana tarjoavat myös lauantainen suuri iltanuotio sekä tunnelmallinen päätösjuhla viimeisenä iltana keskiviikkona 4.8. Leiri päättyy torstaina 5.8.

Koko leirin kokoontumisten lisäksi myös kahdeksan alaleiriä ja lippukuntien asuttamat savut järjestävät omia iltaohjelmiaan. Taruksella huipentuu Suomen Partiolaisten kolme vuotta kestänyt teema "Matkalla metsään". Leirin ohjelma painottuu retkeilytaitoihin ja yhdessä tekemiseen. Päivittäin ohjelmassa on klo 9 ja 14 mm. melontaa ja muuta vesiohjelmaa sekä kättentaitoja, esimerkiksi retkisahan ja partiovyön tekemistä. Leiriläisten retkeilytaidot kohenevat Suunnistus- ja Retkeilyohjelmissa. Kansainvälisyys ja partioihanteet tulevat tutuiksi Partioaate-ohjelmassa ja Olopoli-ohjelmassa nuoret pääsevät puolestaan pohtimaan omien valintojensa merkitystä yhteiskunnassa.

Vierailupäivinä lauantaina ja sunnuntaina leirin väkiluku on suurimmillaan, kun partiolaisten sukulaiset ja ystävät saapuvat tutustumaan ainutlaatuiseen metsäkaupunkiin. Ohjelmassa ovat mm. markkinat sekä partiobändikilpailu.


 
Sivun ylälaitaan   SivukarttaSivukartta