TARUS - V Finnjamboree 2004

Etusivu : Press - Media : Lehdistötiedotteet : Leiri pähkinänkuoressa

   På svenska   In English
 Tarus on 12 000 partiolaisen suurleiri

Suomen Partiolaiset on maamme suurin nuorisojärjestö yli 75 000 jäsenellään. Tarus on järjestön viides suurleiri, Finnjamboree, jolle osallistuu yli 12 000 partiolaista Suomesta ja ulkomailta. Tarus yli kolminkertaistaa Padasjoen kunnan asukasluvun. Kahtena vierailupäivänä paikalle odotetaan lisäksi vielä noin 20 000 perheenjäsentä, sukulaista ja tuttavaa.

Leiri pähkinänkuoressa

  • 11 – 15 -vuotiaita leiriläisiä 6 300
  • Yli 16-vuotiaita palvelutehtävissä toimivia 4 000
  • Perheleirillä yli 500 vanhempaa ja lasta
  • Yli 1 100 ulkomaalaista partiolaista

Kansainvälistä tunnelmaa

Tarukselle osallistuu yli 1 100 ulkomaalaista partiolaista 25 eri maasta. Suurimmat ulkomaalaisryhmät ovat tulleet Iso-Britanniasta, Saksasta, Tanskasta ja Itävallasta Kaukaisimmat leirivieraat ovat Australiasta ja Mosambikista. Leirin virallisia kieliä ovat suomen lisäksi ruotsi ja englanti, mutta kansainvälisiä vieraita pyritään palvelemaan mahdollisuuksien mukaan myös muun muassa espanjaksi, ranskaksi, saksaksi ja viroksi.

Ulkomaalaisista partiolaisista reilu kolmasosa toimii Taruksella erilaisissa johtaja- ja palvelutehtävissä yhdessä suomalaisten partiojohtajien kanssa. Leirillä on helppoa tutustua vieraisiin kulttuureihin käytännössä ja samalla on mahdollista saada arvokasta käytännönkokemusta monikulttuurisessa ympäristössä toimimisesta.

Leirillä opitaan itse tekemällä

Partiotoiminnan tavoitteena on auttaa lapsia ja nuoria kasvamaan vastuuntuntoisiksi ja itsenäisesti ajatteleviksi yhteiskunnan jäseniksi. Partiossa toimitaan luonnossa, opitaan asioita itse tekemällä ja kokemalla, päätetään asioista yhdessä, opitaan kantamaan vastuuta ja kehitytään ihmisinä.

Tarus tarjoaa kaiken ikäisille sopivan kokoisia haasteita ja elämyksiä. Leiriläiset saavat elämyksiä ja oppivat uusia taitoja kymmenissä ohjelmapisteissä. Palvelutehtävissä toimivat vastaavat muun muassa muonituksesta, leirisairaalasta, leirilehdestä ja leirin ohjelmapisteistä. Useimmissa pesteissä innokkuus ja halu oppia uutta ovat aikaisempaa kokemusta tärkeämpiä.


 
Sivun ylälaitaan   SivukarttaSivukartta