TARUS - V Finnjamboree 2004

Etusivu : Press - Media : Lehdistötiedotteet : Haikki

   På svenska   In English
 Haikilla elämyksiä leiriläisille

Jokainen leiriläinen partiolaisten kansainvälisellä suurleirillä, Taruksella, osallistuu leirin aikana yön yli kestävälle vaellukselle eli haikille. Vuorokauden mittaisella metsävaelluksella korostuvat luonnossa selviytyminen, sopiva fyysinen rasitus, vartion yhteistoiminta sekä vartionjohtajan rooli.

Päivittäin leirikaupunkia ympäröivään metsään vaeltaa noin 1 500 partiolaista. Vaelluksella liikutaan vartioissa (noin 4–6 henkeä ja 1–2 vartionjohtajaa), kuten Taruksella muutenkin. Vartion tehtävänä on suunnistaa kartan ja kompassin avulla valitusta vaikeustasosta riippuen 8–12 km matka, jonka aikana suoritetaan erilaisia tehtäviä. Rastien teemat liittyvät luontoon (vesi, puu ja metsä) ja historiaan (historia, perinteet ja myytit). Vaelluksen aikana vartio myös valmistaa itse ruokansa ja yöpyy metsässä.

-Haluamme antaa leiriläisille yhteisiä, turvallisia ja erinomaisen hauskoja kokemuksia metsässä vaeltamisesta. Samalla haikin on tietysti oltava riittävän haastava eri-ikäisille ryhmille, haikkipäällikkö Mikko Sane selittää. Yksin ei vartion silti tarvitse selviytyä metsässä, sillä rastit on järjestetty niin, että matkalla kohdataan myös muita vaeltajia ja tietysti rastihenkilökuntaa.

Elämysten ohella haikki nivoutuu myös vartiolaisten perusohjelmaan ja vartiolaisten tavallisesti suorittamiin tehtäviin. Vaelluksella toteutuu myös käytännössä Suomen Partiolaisten kolmivuotinen ”Matkalla Metsään” -teema, joka huipentuu Taruksella.


 
Sivun ylälaitaan   SivukarttaSivukartta