TARUS - V Finnjamboree 2004

Etusivu : Press - Media : Lehdistötiedotteet : Leiriohjelma

   På svenska   In English
 Yhteinen leirikokemus

Yksi Taruksen kulmakivistä on kaikille ikäryhmille sopiva, yhteinen ja mielenkiintoinen leiriohjelma. Erilaiset teemat on jaettu kahdeksaan ohjelmalaaksoon. Päivittäin leiriläiset pääsevät tutustumaan kahteen eri ohjelmaan. Lisäksi kaikki leiriläiset osallistuvat yön yli kestävälle vaellukselle, haikille. Suurleirillä on myös kaikille yhteisiä ohjelmia ja tekemistä ohjelmalaaksojen ulkopuolellakin.

Taruksella huipentuu Suomen Partiolaisten kolme vuotta kestänyt teema ”Matkalla metsään”. Leirin ohjelma painottuu retkeilytaitoihin ja yhdessä tekemiseen. Päivittäin ohjelmassa on mm. melontaa ja muuta vesiohjelmaa sekä kättentaitoja, esimerkiksi retkisahan ja partiovyön tekemistä. Leiriläisten retkeilytaidot kohenevat Suunistus- ja Retkeilyohjelmissa. Kansainvälisyys ja partioihanteet tulevat tutuiksi Partioaate-ohjelmassa ja Olopoli-ohjelmassa nuoret pääsevät puolestaan pohtimaan omien valintojensa merkitystä yhteiskunnassa.

- Taruksella kaikille halutaan tarjota samanlainen leiri, joten perusohjelma on sama kaikille leiriläisille. Tehtävät on kuitenkin rakennettu mielekkäiksi niin, että vanhemmille on tarjolla haastavampia tapoja ohjelman toteuttamiseen, ohjelmajohtaja Kari ”Poppis” Suomela kertoo.

Perusohjelman lisäksi ohjelmaryhmä vastaa kaikille yhteisistä suurista elämyksistä, kuten leirin avajaisista ja päättäjäisistä sekä yli 12 000 hengen suuresta iltanuotiosta. Koko leirin kokoontumisten lisäksi myös kahdeksan alaleiriä ja lippukuntien asuttamat savut järjestävät omia iltaohjelmiaan. Lauantaina kaikki leiriläiset osallistuvat palvelutempaukseen: tehtävänsä voi valita kansainvälisyysprojektista, metsän hoidosta tai lähiseudun kohentamisesta.

Leirillä palvelutehtävissä työskenteleville johtajille on järjestety ohjelmaa ja virkistymahdollissuuksia turvenaamioista omiin kädentaito-ohjelmiin. Leirillä ei ole unohdettu niitäkään, joilla riittää energiaa vielä päivän touhujen jälkeen: leiriläisillä on mahdollisuus tavat toisiaan iltaisin esimerkiksi liikuntapuistossa, Partiomuseossa tai hiljentymistä ja rentoutumista tarjoavassa Hallanvaarassa.


 
Sivun ylälaitaan   SivukarttaSivukartta