TARUS - V Finnjamboree 2004

Etusivu : Press - Media : Lehdistötiedotteet : Partioaate

   På svenska   In English
 Partioaate elää suurleirillä

Partioaate on vahvasti mukana myös suurleirin ohjelmassa: yksi kahdeksasta ohjelmalaaksosta keskittyy partio-ihanteisiin ja kansainvälisyyteen. Perusohjelman ulkopuolella aate näkyy muun muassa eri puolilla leiriä toimivissa pisteissä, jotka tarjoavat mahdollisuuksia hiljentymiseen ja keskusteluun sekä koko leirin yhteisessä palvelutempauksessa, jossa leiriläiset voivat valita lähiympäristöä hyödyttäviä tai kehitysyhteistyöprojekteja.

Ohjelmapisteissä tarjotaan leiriläisille partioaatteeseen, kuten kansainvälisyyteen ja partioihanteisiin ja -lupaukseen liittyvää tekemistä. Varsinaisen päiväohjelman lisäksi aate herää eloon Sammalkodossa, jossa leiriläiset voivat hiljentyä vaikkapa teekupin ja päivänlehtien seurassa. Pohtimaan haastavat myös esimerkiksi hiljainen polku Pitkospuut ja johtajille järjestettävä pyhiinvaellus.

Taruksella kokemuksen kautta oppiminen on tärkeässä asemassa. Tuttujen johtajien lisäksi partioaatetta siirtävät eteenpäin kunkin seitsemän alaleirin omat kummit eli Ikihongat. Nämä pitkän partiouran tehneet ihmiset ovat lähellä leiriläisiä ja jokaisen keskustelu- tai kuunteluseuraa kaipaavien tavoitettavissa.

Suurleirillä toimiva Tarus-seurakunta järjestää koko leirin yhteisen partiomessun lisäksi johtajaehtoolliset (kaksi suomeksi, yhden ruotsiksi ja englanniksi), jumalanpalvelukset katolisille ja ortodokseille, Rakkauden Ateria -hartaushetkiä leiriläisille ja Ipanamessun perheleirin lapsille. Sielunhoitoa järjestetään tarvittaessa päivystyaikojen ja liikkuvien partioiden avulla.

Partiotoiminta on puoluepoliittisesti sitoutumatonta ja kaikille avointa. Toiminnan tavoitteena on kasvattaa nuorista vastuuntuntoisia ja itsenäisesti ajattelevia yhteiskunnan jäseniä. Partiolaisten tunnus on Ole valmis! ja partiolupaus kuuluu: Tahdon rakastaa Jumalaani ja lähimmäistäni, isänmaatani ja ihmiskuntaa toteuttaen elämässäni partioihanteita.

Partiolaisen ihanteena on kehittää itseään ihmisenä, kunnioittaa toista ihmistä, auttaa ja palvella, tuntea vastuunsa ja velvollisuutensa, rakastaa ja suojella luontoa, olla uskollinen ja luotettava, rakentaa ystävyyttä yli rajojen sekä etsiä elämän totuutta.


 
Sivun ylälaitaan   SivukarttaSivukartta