TARUS - V Finnjamboree 2004

Etusivu : Press - Media : Lehdistötiedotteet : Kansainvälisyys

   På svenska   In English
 Kolmikielisellä Taruksella puhutaan kymmeniä eri kieliä

Heinäkuun lopulla alkava partiolaisten suurleiri kokoaa suomalaisten lisäksi myös tuhatkunta ulkomaalaista partiolaista Padasjoelle. Ulkomaalaisille vieraille suurimman elämyksen antaa varmasti leirin teema ”matkalla metsään” eli luonnonhelmassa asuminen. Myös erilaiset ohjelmat, kuten retkeily, kädentaidot ja vesiohjelma, tarjoavat aimo annoksen suomalaista partiointia.

Ulkomaalaiset partiolaiset osallistuvat Tarukselle suomalaisten kanssasisartensa ja – veljiensä tapaan, joko leiriläisenä tai erilaisissa palvelutehtävissä toimien. Kansainvälisillä partiovierailla on omat isäntälippukunnat, joiden kanssa he majoittuvat leirillä yhteisiin savuihin eli telttakuntiin.

Taruksella on kolme virallista kieltä: suomi, ruotsi ja englanti. Tämä tarkoittaa, että kaikki kirjallinen materiaali on painettu näillä kielillä. Myös ohjeita ja neuvoja annetaan kolmella kielellä, vaikka toisinaan hymy ja elekieli saattavat toimia tärkeimpinä kommunikaation muotoina.

”Eri kulttuurit on pyritty huomioimaan leirin ohjelmaa suunniteltaessa tasapuolisesti, eikä esimerkiksi haikin eli metsävaelluksen rastilla esitetä kysymystä Kalevalasta”, täsmentää kansainvälisen ohjelman päällikkö Salla Heiman.

Suurimmat ulkomaalaisryhmät saapuvat Padasjoella järjestettävälle Tarukselle Euroopasta, kaukaisimmat matkaavat Australiasta, Taiwanista ja Mosambikista saakka.

Suomalaisille tavoille saunomalla

Ulkomaalaisille partiovieraille järjestetään Taruksen aikana suomalaistyyppinen saunailta. Ohjelmaan kuuluu saunomisen ja uimisen lisäksi illanvietto nuotion loimussa leikkien ja laulaen sekä makkaraa tai tikkupullaa käristäen. Osa ulkomaalaisista partiolaisista osallistuu leirin jälkeen järjestettävälle Suomen kierrokselle tai perhevierailulle.

Kansainvälistä ohjelmaa suunnitellut Heiman toivoo suomalaisten partiolaisten huomioivan, että eri maissa on erilaisia partiolaisia. ”Ennen kaikkea suvaitsevaisuus on tärkeää”, korostaa Heiman ja jatkaa ”sitä kautta syntyy toivottava kansainvälinen ote ja ymmärrys”.

”Toivottavasti ulkomaalaiset huomaavat kuinka aktiivisia partiolaisia suomalaiset ovat”, Heiman naurahtaa.


 
Sivun ylälaitaan   SivukarttaSivukartta