TARUS - V Finnjamboree 2004

Etusivu : Press - Media : Lehdistötiedotteet : Alaleirit

   På svenska   In English
 Taruksella alaleiri on koti ja vartio perhe

Julkaisuvapaa

Suomen Partiolaisten suurleirillä Taruksella tuhannet lapset ja nuoret viettävät pari viikkoa metsässä. Elämä sujuu Padasjoen kankailla kuitenkin kaikessa erikoisuudessaan hieman samalla tavalla kuin kotona.

12 000 partiolaisen kaupungissa on seitsemän osaa eli alaleiriä. Alaleiri on leiriarjen sydän. Siellä jokainen lapsi ja työtehtävissä oleva syö ja nukkuu tuttujen partiotovereidensa kanssa aina samassa paikassa. Ohjelmapisteet sijaitsevat yleensä muualla.

Alaleirit on nimetty metsä-teeman mukaan. Huivikaulat pystyttävät telttansa Uittoon, Kuloon, Justeeriin, Patikkaan, Korpeen, Savottaan ja Stockeniin.
– Alaleiri luo suuren osan Taruksen hengestä, tunnelmasta ja ulkonäöstä, luonnehtii Justeerin johtaja Juha Ourila.

Alaleirit puolestaan jakautuvat noin sadan telttailijan kortteleihin, joita sanotaan savuiksi. Savussa asuu yleensä muutama samalta seudulta tuleva lippukunta.

Yksi asia, joka tekee partiosta partion, on vartiojärjestelmä. Lapset ja nuoret toimivat pienessä ryhmässä, jonka jäsenet ovat keskenään suunnilleen saman ikäisiä. Myös Taruksella leiriperheen muodostaa oma vartio. Vartio kulkee yhdessä niin arkiaskareihin kuin osallistumaan muuhun ohjelmaan.

Vartionjohtaja on yleensä yläasteikäinen. Hänelle omasta ryhmästä huolehtiminen ympäri vuorokauden leiriolosuhteissa on haaste. Tarus tarjoaakin näille nuorille ainutlaatuisen johtajuuden pikakurssin ja mahdollisuuden testata omia kykyjä.

– Vartionjohtaja pitää huolen ryhmästään, toimii tukena ja turvana ja on esimerkkinä. Toki hänelle on tiedossa myös hauskaa, Ourila kertoo.

Jokaisessa alaleirin savussa nuorta johtajaa tukevat tutut aikuiset.


 
Sivun ylälaitaan   SivukarttaSivukartta