TARUS - V Finnjamboree 2004

Etusivu : Press - Media : Lehdistötiedotteet : Perheleiri

   På svenska   In English
 Perhe mukaan suurleirille

Julkaisuvapaa

Suomen Partiolaisten viidennelle suurleirille, Tarukselle, on mahdollista osallistua koko perheen voimin. Lastu-perheleirissä huomioidaan pienten lasten tarpeet vanhempiakaan unohtamatta. Partiolaisisät ja -äidit pääsevät näin kokemaan ainutlaatuisen suurleirin tunnelman ilman hankalia hoitopaikkajärjestelyjä.

Taruksella leiriläisten alaikäraja on 11 vuotta, mutta partiolaisvanhempien ei tarvitse jättää nuorempiakaan lapsia kotiin. Perheleiri Lastu rakennetaan koko perheen tarpeet huomioiden. Pienimmille löytyvät mm. piltin lämmityspisteet, pesukone sekä lämmintä pesuvettä. Toimistosta löytyy tarvittaessa myös lohduttaja. Vaikka Lastussa toteutuvatkin perheille sopivat olosuhteet, nekin toteutetaan partiomaisesti metsäleirin tapaan.

Lastu on koettu tarpeelliseksi, sillä perheleirille ilmoittautuneita on yli 500. Leirille voi osallistua myös partioon kuulumaton vanhempi partiolaispuolisonsa ja lastensa kanssa. Perheleiri antaa hienon mahdollisuuden päästä tutustumaan partioon, partiolaisuuteen ja yhdessä tekemiseen. Lastussa yhteistyö myös perheiden välillä sujuu, ja lasten kaitsemisvuorot järjestyvät vanhempien osallistuessa leirin palvelutehtäviin. Vähintään toisen vanhemman on osallistuttava leirin järjestelyihin.

Perheleiriläiset ovat osa Taruksen suurta kokonaisuutta ja osallistuvat oman ohjelmansa lisäksi myös Taruksen yhteisiin ohjelmiin, kuten avajaisiin, suureen iltanuotioon ja päättäjäisiin.

Omaa ohjelmaa Lastussa riittää niin lapsille kuin vanhemmillekin. Yhteisen ja perinteisen partio-ohjelman lisäksi eri ikäryhmillä on omia ohjelmia. Lapsille järjestetään mm. aarresaariseikkailu, uimakoulu, trampoliinipiste ja ipanamessu. Jo koulussa olevat sudenpentuikäiset osallistuvat mahdollisuuksien mukaan myös leirin yleiseen ohjelmaan. Vanhemmille on oma K-18 telttansa, jossa he voivat hengähtää Taruksen sykkeen keskellä. Teltassa on luvassa teemailtoja, yhtenä aiheena mm. ’vaellus Kilimanjarolle’, jossa vaelluksen Afrikan korkeimmalle vuorelle tehneet partiolaiset kertovat kokemuksistaan. Ohjatun ohjelman lisäksi perheleirillä on käytössään kanootteja ja muita vapaa-ajanviettovälineitä, joten tylsää hetkeä ei lastulaisilla ole luvassa.


 
Sivun ylälaitaan   SivukarttaSivukartta