TARUS - V Finnjamboree 2004

Etusivu : Press - Media : Lehdistötiedotteet : Padasjoki

   På svenska   In English
 Luonnonkaunis Padasjoki tarjoaa retkeilypuitteet partiolaisille

Julkaisuvapaa

Metsien ja satojen vesialueiden päällystämä Padasjoki houkuttelee tuhatpäisen partiojoukon leireilemään luontonsa helmaan. Sankat metsät tarjoavat partiolaisille upean leirikohteen ja kuntalaisille työtä ja virkistystä elämysmatkailukohteineen.

Päijäthämäläinen Padasjoki sijaitsee 50 kilometriä Lahden pohjoispuolella, hyvien kulkuyhteyksien päässä niin Hämeenlinnasta, Tampereelta kuin Jyväskylästäkin.

Vajaan neljän tuhannen asukkaan Padasjoella kaikki peruspalvelut sijaitsevat kävelymatkan päässä toisistaan. Padasjokelaisten elinkeinorakenne jakautuu palveluihin (50%), teollisuuteen ja rakentamiseen (40%) sekä maa- ja metsätalouteen (10%).

– Toivoisin tietysti, että elektroniikkateollisuus lähtisi täällä uuteen nousuun, toteaa Padasjoen kunnanjohtaja Heikki Jaakkola.

Kunnan ohella suurimpia työnantajia ovat jääkiekkomailoja valmistava Montreal Sports, mattolankoja tekevä Hämeen Lanka ja huonekaluja valmistava Aarnon Puu.

- Tuotteistaankin paikkakunta tunnetaan, Jaakkola myhäilee ja viittaa kalastajien Päijänteeltä pyytämiin muikkuihin ja siikoihin, kotoisiin leipiin ja mansikkamaihin. Tunnustuspalkintojakin saanut Padasjoen venesatama kutsuu vierailijoita tutustumaan kauniisiin saaristomaisemiin tai vaikkapa retkelle Päijänteen kansallispuistoon.

Vuosittaisia tapahtumia Padasjoella ovat heinäkuiset sahtimarkkinat ja Päijännepurjehdus, jossa hienot purjeveneet kilvoittelevat kauniissa järvimaisemissa. Talvella järjestetään Arktinen hysteria –ilmailutapahtuma. Lisäksi aktiiviset kylätoimikunnat pitävät kuntalaiset liikkeellä ympäri vuoden, järjestämällä monenmoisia tapahtumia.


 
Sivun ylälaitaan   SivukarttaSivukartta