TARUS - V Finnjamboree 2004

Etusivu : Press - Media : Lehdistötiedotteet : Tiedote 21.5.04

   På svenska   In English
 Lehdistötiedote 21.5.2004

Kesän suurin iltanuotio kokoaa Padasjoelle 12 000 partiolaista

Suomen Partiolaisten viides kansainvälinen suurleiri, Tarus, yli kolminkertaistaa päijäthämäläisen Padasjoen kunnan asukasluvun ensi kesänä. Jättimäisen telttakaupungin rakentamisesta ja leirin ohjelmasta vastaavat yli 4 000 vapaaehtoista, joista valtaosa on 16–25-vuotiaita nuoria. Taruksen tekeminen on näille nuorille leirielämyksen lisäksi tilaisuus oppia uutta.

”Taruksen järjestäminen ei olisi mahdollista ilman tuhansien vapaahtoisten nuorten panosta”, kommentoi Taruksen leirinjohtaja Marjukka ”Mjukka” Rehumäki. ”Partio on kasvatusjärjestö. Näin suuren tapahtuman järjestämisellä on myös valtava koulutuksellinen merkitys”, hän jatkaa.

Partiotoiminnan tavoitteena on auttaa lapsia ja nuoria kasvamaan vastuuntuntoisiksi ja itsenäisesti ajatteleviksi yhteiskunnan jäseniksi. Partiossa opitaan asioita itse tekemällä ja kokemalla, päätetään asioista yhdessä, opitaan kantamaan vastuuta ja kehitytään ihmisinä. Partio-ohjelmassa aiheet ja tehtävät muuttuvat asteittain haastavimmiksi. Nuoret saavat vähitellen lisää vastuuta ja pääsevät mukaan päättämään isommista asioista.

Tarus tarjoaa kaiken ikäisille tekijöilleen sopivan kokoisia haasteita ja elämyksiä. Vapaa-ehtoiset vastaavat muun muassa muonituksesta, leirisairaalasta, leirilehdestä ja leirin ohjelmapisteistä. Useimmissa pesteissä innokkuus ja halu oppia uutta ovat aikaisempaa kokemusta tärkeämpiä. Toki palvelutehtävissäkin toimivat ovat mukana leirielämässä: kaikille elämyksiä tuovat varmasti esimerkiksi koko leirin yhteiset ohjelmat, kuten lauantaina järjestettävä suuri iltanuotio. Lisätietoja leiriohjelmasta saa tiedotusvälineiden kutsusta.

Myös Tarukselle osallistuvista yli tuhannesta ulkomaalaisesta partiolaisesta reilu kolmannes toimii leirillä erilaisissa palvelutehtävissä. Leirillä on helppoa tutustua vieraisiin kulttuureihin käytännössä ja samalla on mahdollista saada arvokasta käytännönkokemusta monikulttuurisessa ympäristössä toimimisesta.

Tarus on Suomen Partiolaisten 5. kansainvälinen suurleiri. Edellinen suurleiri, Loisto, järjestettiin Hangossa vuonna 1996. Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry on maamme suurin nuorisojärjestö, johon kuuluu yli 75 000 jäsentä. Lisätietoja Tarus-leiristä löytyy osoitteesta www.partio.fi/tarus


 
Sivun ylälaitaan   SivukarttaSivukartta