TARUS - V Finnjamboree 2004

Etusivu : Leirinjohtajalta

   På svenska   In English
 Tarus on nyt totta ja sykkii täydellä sydämellä!

Taruksen yhtenä tavoitteena on valmistautuminen ja vaikutus. Halusimme, että huolellisella valmistautumisella taataan hyvä leirikokemus jokaiselle taruslaiselle. Eri puolelta Suomea tulevien palvelutehtäväläisten määrä on kasvanut kahden ja puolen vuoden aikana tasaisesti, ja nyt leirillä on yli neljä tuhatta vaeltajaa ja johtajaa tekemässä tärkeitä Tarus-pestejä. Leirin suunnittelutyöhön on kulunut valtava määrä tunteja, uutta oppien ja aiempien suurleirien kokemuksia hyödyntäen. Partiossa onkin minusta antoisaa se, että asioita tehdään yhdessä, opitaan samalla uutta ja myös huomataan, että on paljon aiemmin opittua, josta on nyt hyötyä.

Myös lippukunnissa ja vartioissa on valmistauduttu Tarukselle. Viime kesänä varmasti suurin osa meistä taruslaisista oli lippukuntansa tai piirinsä kesäleirillä. Vuoden aikana on tehty erilaisia tempauksia ja retkiä, Tarus on ollut monen mielessä pitkän aikaa. Nyt yhdeksän päivän aikana on ilo huomata, että jokaiselta löytyy leiritaitoja. On myös mukava oppia viereiseltä savulta vaikkapa uusi tapa rakentaa ruokailukatos.

Tarus kestää yhdeksän päivää; joku jo eilen avajaisissa huokaisikin haikeana, että leiri päättyy aivan kohta. Tarus elää onneksi meidän kaikkien muistoissa ja Taruksella opitut taidot jäävät mieleen leirin jälkeenkin. Osaa niistä, esimerkiksi suunnistusta ja melontaa, voi käyttää vartion retkillä, osaa lippukunnan toiminnassa ja osaa tulevilla suurleireillä. Jokainen meistä saa Taruksella reppuunsa asioita, joista on apua omassa elämässä myöhemmin; opiskelussa, työelämässä ja erilaissa oman elonpolun vaiheissa. Partion antia on vastuunkantaminen itsestä ja muista. Taruksella tapahtuvaa vastuunkantamista voi jokainen meistä nähdä joka hetki ja se on hienoa!

mjukka


 
Sivun ylälaitaan   SivukarttaSivukartta